Boardroom coaching

Boardroom coaching

Ondanks opgedane kennis en ervaring kunt u de vraagstukken en uitdagingen van nu niet hanteerbaar maken met antwoorden uit het verleden. 

Boardroom coaching helpt u effectief reflecteren op het handelen vanuit individueel perspectief en vanuit het perspectief van het collectief.

De partners van Het Geweten van Toezicht hebben kennis van de belevingswereld en dilemma’s van commissarissen en bestuurders en zijn gespecialiseerd in intuïtief leiderschap. Deze combinatie leidt tot exclusieve boardroom coaching.

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor individuele coaching en voor teamcoaching.

Individuele coaching

Wanneer interessant?

Voor toezichthouders die zoeken naar kritische sparring en reflectie om van daaruit verder te ontwikkelen als professioneel toezichthouder.

Hoe?

Tijdens een intakegesprek worden persoonlijke en professionele doelstellingen bepaald. Vervolgens bekijken we gezamenlijk op welke manier wij in de behoefte kunnen voorzien.  Dat kan middels individuele coachingsessies of bijvoorbeeld door middel van intervisiesessies met gelijkgestemden.

Praktisch

De intake kan plaatsvinden op de centraal gelegen trainingslocaties van de partners van Het Geweten van Toezicht (Nijmegen of Utrecht) of op een eigen locatie. Een coachingsessie duurt gemiddeld  2 uur. Door een gerichte aanpak hebben enkele sessies al een groot resultaat.

You can’t resolve a dilemma with the very same mind that made it.
– Albert Einstein –

Teamcoaching

Wanneer interessant?

Voor raden van commissarissen die gezamenlijk willen ontwikkelen in professioneel toezichthouderschap en zich daarbij open durven te stellen en bereid zijn tot kritische reflectie naar zichzelf en naar de ander.

Hoe?

De intake vindt meestal met de voorzitter van de RvC plaats. Vervolgens worden persoonlijke intakes met de individuele leden gehouden, waarbij we zoeken naar drijfveren, ambities en aandachtspunten binnen het functioneren van de raad als geheel. We richten ons daarbij zowel op overeenkomsten als op verschillen. Gezamenlijk doorlopen we een traject, welke doorgaans bestaat uit een aantal boardroomsessies. Tijdens de sessies worden gecertificeerde tools ingezet voor persoonlijke verdieping.

Praktisch

Op basis van de intake met de voorzitter wordt een passend aanbod gedaan.  Boardroomsessies kunnen worden gehouden op het kantoor van de organisatie, een externe locatie of op de eigen locaties van de partners van Het Geweten van Toezicht (Nijmegen of Utrecht).

Nieuwsgierig naar wat voor u kunnen betekenen?

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Jolien of Karin.